Yaşlanan beyinlere bir destek olarak reçetesiz güvenle kullanabileceğimiz harika bir gıda. Son 25 yılda sayısız araştırma yapıldı, bu araştırmalarda çalışan binlerce hekim ginkgo biloba kullandıklarını ifade ettiler.
Ginkgo bilobanın yaşlannıaya bağlı olarak hafıza kaybı ve konsantrasyon bozuklukları, dalgınlık, kafa karışıklığı, baş dönmesi, kulak çınlamaları ve alzhemier hastalığının tedavisinde etkili bulundu.
Bütün bu özellikleri sağlık bakanlıkları tarafından onaylandı.
Peki ginkgo bilobada ne var
Dr.Packer‘a göre güçlü bir oksit giderici olarak kabul ediyor, beyinde iltihap yapıcı serbest radikal nitrik oksiti etkisiz hale getirdiğini tespit etmişler.
Ginko biloba kanın sıvılaşmasını artırır yani aspirin benzeri bir etkidir bu.
Fransız araştırmacılar ginkgonun sinir hücre tamiratını hücre zarı bütünlüğünü koruduğunu gösterdiler. Dr. İtil ve arkadaşları EEG çekimi ile hafızası bozulmuş yaşlı hastalarda algılamayı artırıcı etkiler gösterdiğini ispatladılar.
1997 yılında yapılan çift kör bir çalışmada alzhemier tanılı 137 hastanın bir bölümüne günlük ginkgo biloba verildi ve diğer bölüme şeker hapı verildi. Ginkgo verilen hastalarda %30‘u hafıza ve mantık testlerinde daha iyi sonuçlar elde edildi. Sosyal davranışlarında ne yapacaklarını daha iyi bilir hale geldiler. Şeker hapları alanlarda herhangi bir düzelme olmadı.
GİNKGO VE FELÇ
Amerikan Ulusal Yaşlanma Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışma sizi de şaşırtacaktır. Çalışmada farelerin beyinlerine giden kan damarları bloke edilerek felç edildikten sonra damar akışı serbest bırakılır.
Ginkgo biloba alan farelerde beyinin ölümüne neden olan toksik maddelerin (araşidonik asit) birikimini engelleyerek felcin kalıcı olması önlenebilmiştir. Oysa ginko almayan farelerde felç kalıcı olarak devam etmiştir.
Bu çalışmanın verdiği mesaj ginkgo bitkisinin felç riski taşıyan hipertansiyon ve diyabet hastalarında oldukça fayda sağlayacağı anlaşılır.
Sağlıkla Kalınız.